Милен Попов: Наличието на два дневни реда не е пречка за провеждане на сесия
Милен Попов: Наличието на два дневни реда не е пречка за провеждане на сесия / Дарик, архив

Наличието на два дневни реда, не е пречка за провеждане на сесия на 14 февруари, това каза юристът на ОбС Дупница Милен Попов. Върху предложението за дневен ред, внесено от съветниците от ГЕРБ ще бъдат гласувани корекции, за да бъде направен един общ дневен ред. Представителите на ГЕРБ първи са внесли искането за свикване на сесия и поради тази причина водещо е тяхното предложение, обясни Милен Попов.

По предложение на ГЕРБ на сесията утре трябва да бъде разгледан бюджета на общината за 2014 година, във втория дневен ред обаче внесен от БСП, Лидер и Силвия Овчарченска от НДСВ, докладната за бюджета не фигурира. Заседанието ще се води от председателстващ, а преди избора на председател, което е точка от дневния ред предложена и от двете групи вносители, най-вероятно ще бъдат направени промени в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет.

По предложение на Лидер се очаква да бъде въведен ротационен принцип за председателския пост. Внесените текстове копират кюстендилския вариант, при който няма пречка един председател да бъде преизбиран на всеки 6 месеца, коментира Попов.