Методи Чимев с благодарствен плакет от фондация Искам бебе
Методи Чимев с благодарствен плакет от фондация Искам бебе / Маргарита Петрова, Дарик

Благодарствен плакет от фондация "Искам бебе" получи днес кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев. Той му бе връчен от координаторът на фондацията за Дупница Силвия Маданчева.

"Изказваме благодарност на Методи Чимев за съпричастността му и помощта, която оказва вече 3 години. Прегръщайки идеята да се осигури финансиране за двойки с репродуктивни проблеми, вече имаме 8 бебета и други 4 са на път. Децата може да са и повече, но нямам информация от всички финансирани двойки", коментира Маданчева.

За 3-годишната кампания са осигурени по 1500 лева на 28 двойки за ин- витро процедури. През 2012 година се роди първото бебе Яна с финансова помощ от Община Дупница, а бумът е през 2013-а, когато са проплакали 7 бебета, от които три двойки близнаци.

"Това е много скъп и мил жест. Приемам го с особен сантимент, защото е първият ми проект след встъпването ми в длъжност като кмет. Трябва и ще увеличим парите за финансово подпомагане на семействата за тези ин- витро процедури", обясни инж.Чимев.

Досега от бюджета на Общината се отпускаха 15 хиляди лева годишно за тази дейност или по 1500 лева на семейство. През последната 2014 година бяха финансирани 13 дупнишки двойки, докато предните две съответно 7 и 8.