Марек чака Пирин и феърплей. Засега, няма пари за Б група
Марек чака Пирин и феърплей. Засега, няма пари за Б група / Дарик- Кюстендил, архив

Нека има феърплей и нека по- добрият да победи, призова старши треньорът на ФК "Марек" Румен Стоянов, преди дерби срещата с "Пирин"- Благоевград. Двубоят е в неделя, от 15 ч. на стадион "Бончук".

"При всички случаи имаме уважение към този противник, афишираха амбиции. Имат добър отбор, чакаме ги на "Бончук" и нека на терена да се реши всичко. Готвим се сериозно, нямаме проблеми със състава и се надявам да победим", каза в интервю за Дарик Румен Стоянов. Той определи първия мач от пролетния полузезон, който "Марек" спечели с 0:1 в Хаджидимово, като - много тежък.

"Всичко бе направено,  така че да бъде неспокойно, да бъде тежко и да не спечелим, но стигнахме по победата".

Футболистите и  ръководството на дупнишкия "Марек" са благодарни на фармацевтичната фирма "Актавис" за финансовата подкрепа.

"При нас е много важно ако запазим първото място да имаме гаранции, че ще играем в професионалния футбол, на този етап ги нямаме. Може да завършим на първо място, но да не влезем в "Б" група. Ние при всички случаи ще играем за победа във всеки мач, за да завършим на първото място", коментира старши треньорът на "Марек".