Костадин Костадинов
Костадин Костадинов
„Трябва да се работи за подобряване на условията в градския транспорт“. Това каза Костадин Костадинов на редовната си пресконференция, преди заседанието на ОбС Дупница, което ще се проведе този петък. Тогава предстои да бъде гласувана промяна в транспортната схема. Костадинов засега само акцентира, че собствениците на автобуси трябва да помислят в посока подобряване качеството на автобусния транспорт.

„Автобусите трябва да бъдат привлекателни, чисти и отоплени, за да ги ползват гражданите“, смята председателя на ОбС.

На заседанието ще се разглежда и разпределението на средствата за спортните клубове. По отношение на това Костадинов отново отправи критики към по-голяма част от клубовете заради липсата на планирани събития. Той посочи, че все повече ще се отпускат средства за мероприятия. „Тези средства, които се отпускат от бюджета не са за издръжка на даден клуб“ каза председателя на ОбС. Засега единствено е ясно, че ще има Европейско първенство по софтбол и международен турнир по таекуондо.

Костадинов съобщи още, че почти готова е Наредбата за управление на общинските дружества, където ще бъде разписан и механизма за заплатите на управителите.

По отношение на щандовете в ГУМ – Дупница, щанд ще има този, който даде най-висока цена категоричен е Костадинов. „Не ме интересува кой прави подписки, единствения принцип ще бъде най-висока цена“ заяви той. Сега на първи етаж цената е между 17 лв. и 19 лв., която според Костадинов е твърде ниска за цена на партера на ГУМ-а, освен това анексите, когато се налага да бъдат сключвани такива ще бъдат за срок не по-дълъг от 2 месеца.