Константин Вътов натрупа ценен опит на EUROKIDS
Константин Вътов натрупа ценен опит на EUROKIDS / Паун Вътов

Кюстендилският състезател по тенис на маса Константин Вътов постигна 7 победи и 11 загуби, и се нареди 12 в крайното класиране на международния детски лагер EUROKIDS в Бузъу, Румъния. Той представи България, като най- добър във възрастовата група на родените 2000- та година. Съотборничката му, с която представяха България, Теодора Петкова от Асеновград записа 12 победи и 6 загуби, и е 6- та в крайното класиране. Финалите при момчетата и момичетата бяха между деца от Молдова и Румъния, каза за Дарик бащата и треньор Паун Вътов.

Участие в лагера взеха 20 момчета и 19 момичета от 15 страни. В треньорският състав участие взеха двама от старши треньорите на деца до 15 години, на отборите на Швейцария и Литва.

"Дневната програма започваше със сутрешна гимнастика, двуразова тренировка и изпълнение на сервизи след вечеря. Игра се по системата всеки срещу всеки. Останах възхитен от всичко това, което показаха състезателите. Изключително качество на ударите, усет и бързина на пласиране към топката, тъй специфично и трудно постижимо в нашия спорт и не на последно място- дух, воля и желание за победа", разказа Паун Вътов.
Професионални препоръки от главният треньор Бранка Батинич, легенда в световния тенис на маса, с 8 медала от европейски и световни първенства, получи всяко дете. Много и целенасочена работа се очаква от всички, с цел последващо изравняване на силите между Европа и Азия.Това е и смисъла на програмата ЕВРОКИДС към Европейската федерация по тенис на маса.

"Като параолимпийски състезател по тенис на маса не мога да не изкажа впечатлението си от представителя на Белгия, който се класира 3- то място, с двигателен проблем с левия крак. За мен той бе героя на ЕВРОКИДС 2012 г. Завършвам с отличното впечатление, което ни направи добрата организация на домакините. Разходка из забележителностите на града, интернационалното парти и многото тенис на маса", заключи в коментара си Паун Вътов.