читалище Братство
читалище Братство / Дарик радио,архив
Концерт на Росен Балкански – композитор, китарист и педагог ще се проведе на 21 ноември от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869” .
Росен Балкански е автор на голям брой произведения за китара, някои от които се изпълняват на концерти и конкурси в България и на европейска сцена. Създава камерна музика за ансамбли с китара и други, както и аранжименти на класически творби за китарен оркестър “Орфей” с диригент Ст. Владимиров, на който е солист от създаването му. Пише авторски песни по автентични български народни текстове, аранжименти и театрална и филмова музика.

Концерт на Росен Балкански
Дарик- Кюстендил


Завършва Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“ с магистърска степен през 2000 г. и веднага е поканен в Инструменталния факултет, където в момента е завеждащ катедра.
Негови творби се издават от световните издателства „Бим“, „Даминус“, „Cahier de la guitare“, Балканота, Трекел и др. и се изпълняват от водещи китаристи в света.
Росен Балкански е член на Съюза на българските композитори, член на Управителния съвет на Асоциацията на китаристите в България и дългогодишен член на международното жури на кюстендилския китарен конкурс.