Кметът на Кюстендил Петър Паунов отговаря на въпроси на кюстендилци след инцидента от неделя сутрин
Кметът на Кюстендил Петър Паунов отговаря на въпроси на кюстендилци след инцидента от неделя сутрин / Дарик- Кюстендил
Кметът на Община Кюстендил отговаря тази вечер на въпроси на кюстендилци, на пл. Велбъжд. В началото всички присъстващи почетоха паметта на Апостола на свободата и на 35- годишния Валери Дъбов с едноминутно мълчание. Фирмата, в която е работил 35- годишния мъж ще поеме разноските по погребението му, което е утре.  

В началото, кметът отговори на въпроси зададени му по време на бдението вчера, във връзка това колко общински жилища са раздадени на роми и с действията на други общини срещу безстопанствените животни и ромските каруци.
„ За последните 5 години сме конфискували 50 коня и 80 каруци, а общата сума която са заплатили собствениците им е 25 000 лв. Сега в другите градове влизаха коне. От 286 общински жилища, 3 са на семейства от кв. Изток”, отговори Петър Паунов, като припомни, че това което сега се прави в други общини, в Кюстендил отдавна е направено.

Кметът Паунов разказа подробности за инцидента от неделя сутрин. Той отбеляза, че на територията на широкия център има 180 камери.
„ Това момче / визирайки задържаният 19- годишен Алекс И. / идва директно от квартала, както и този следващия пострадал, тартор на фамилията пристига след това и се случва тежкия инцидент с него. Злощастното спречкване с Валери и още едно от пострадалите момчета става на ул. Цар Освободител. Пресъздавам ситуацията 1:1.”, коментира кметът на Кюстендил. Той бе категоричен, че в града няма хора, които да се движат свободно с оръжия.
Събралото се множество обаче не прие думите му , че става дума да битов инцидент.
„Аз Ви казвам фактите, подбудителят е бил дълги часове в заведението и никой не е сезирал нито полицията, нито който и да било. Той е бил с компания, поемал е огромно количество алкохол и никой не го е извел. Полицията няма да стои до всяка маса, за да брои чашите на този, който се налива”, отговори Петър Паунов.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов отговаря на въпроси на кюстендилци след инцидента от неделя сутрин
Дарик- Кюстендил

Кметът на Кюстендил Петър Паунов отговаря на въпроси на кюстендилци след инцидента от неделя сутрин
Дарик- Кюстендил

Защо човек с толкова досъдебни производства е на свобода?, попитаха хората. „ Готови сме да чуем вашите предложения за промяна в НК”, заяви кметът.
Част от кюстендилци изразиха недоверие към работата на полицията и прокуратурата.
„10 години от черешовото убийство, в Кюстендил не се е чуло за криминално проявени”, заяви кметът. Хора дадоха контра примери с историята от един от плувните комплекси от това лято, с бито момче в дискотека преди месец. Имаше и въпрос, защо вече българите не смеят да ходят в поликлиниката.
Кметът Паунов призова да се подават сигнали. „Гневът не е бил никога добър съветник”, каза още градоначалникът.

„Ние нямаме проблеми с циганите, ние имаме проблеми с определени хора, точно 5 човека”, каза един от присъстващите, който работи в заведение в града.
Кюстендилци питаха и дали полицията предприема мерки, относно отправени заплахи във Фейсбук?

„По този въпрос трябва да се самосезира прокуратурата. Нямам представа от къде ви е информацията че ние следим социалните мрежи, според НК прокуратурата се самосезира при заплахи в социалните мрежи”, отговори представителят на РУ- Кюстендил.
„Има и специално звено, което следи за подобни заплахи в ГДБОП. Уверявам ви, че всеки ваш сигнал стига до тях”, допълни кметът Паунов.

Предлагаме Ви Видео от фейсбук групата „Забелязано в Кюстендил”, на Иван Йорданов:
 
 

 

Публикувахте от Иван Йорданов в Вторник, 19 февруари 2019 г.

 
 
Дарик- Кюстендил