Кебапчета с изтекъл срок на годност и търговец без разрешително на Кюстендилска пролет
Кебапчета с изтекъл срок на годност и търговец без разрешително на Кюстендилска пролет / Влади Владимиров

Двама нарушители са санкционирани от Областна дирекция по безопасност на храните по време на празника "Кюстендилска пролет". Единият търговец е работил без разрешително, а другият е продавал кебапчета, кюфтета с изтекъл срок на годност.

За празника са разкрити 33 временни обекта, за продажба на храни от животински и неживотински произход, което е повече от 2011 година. Инспекторите на отдел "Контрол на храните" работиха събота, неделя и на празника на Кюстендил, каза за Дарик началникът д- р Велка Войнова.

Обектът работил без удостоверение за регистрация е продавал и храни обработени в домашни условия, като ядки и захарни изделия. Храните са иззети и за обезвреждане са насочени 10 кг. Съставен е акт за установяване на административно нарушение, който по закон е за 1 500 лв.

"Във втория обект колегите са открили храни с изтекъл срок на трайност, до 15- ти март. Ще бъдат насочени към екарисаж 4, 270 кг кюфтета, кебапчета, суджук. Като цяло обаче търговците се съобразиха с нашите изисквания", коментира д- р Велка Войнова. Съставен е акт, като наказателното постановление може да е от 500- 1 500 лв.

По време на "Кюстендилска пролет" в дирекцията не са постъпвали сигнали от граждани.