Картини на Александър Ангелов на международния фестивал Трикси
Картини на Александър Ангелов на международния фестивал Трикси / netinfo

Международният детски фестивал на изкуствата „Трикси" - Албена 2013 представя изложба с картини на кюстендилския тийнейджър Александър Ангелов, който страда от мускулна дистрофия. За това съдейства фондация „Юник партнерс". Александър е на 16 години, а най - голямата му мечта е да се изправи и да ходи. Официалния концерт за откриването на фестивала участниците посветиха на Алекс.
„Това е продължение на кампанията "My friend Alex". Още преди благотворителния концерт анонсирахме, че ще има изложба с картини на Алекс. Благодарим за подкрепата от „Трикси", остава ангажимента да подредим картини на момчето и в София", каза за Дарик председателят на фондация "Unique Partners" Петя Милкова.
„Всички за един" е девиза на международния фестивал. Само за една година, от юни 2012 до юни 2013, между две издания на фестивала, лауреатите на МДФИ „ТРИКСИ" от България успяха да участват в 10 международни конкурса, 1 международен фестивал, концерт в зала 5 на НДК, юбилеен концерт в Румъния, Турция, Русия, Черна гора, Германия, Китай, Полша, Казахстан.

Картини на Александър Ангелов на международния фестивал "Трикси"
netinfo

Тази година „Трикси" посреща деца от България, Русия, Казахстан, Румъния, Турция, Беларус. Над 500 малки изпълнители огласят сцените на курортен комплекс Албена. Те се състезават в конкурсна програма в раздели- „Класика", Хореография ‚"Фолклор" ‚ „Цирково изкуство", „Поп и джаз пеене". Фестивалът е селекционен за няколко престижни европейски конкурса. Международно жури, под председателството на Проф. Д - р Пламен Арабов оценява талантите.
В рамките на фестивала се провежда майсторски клас по пиано на доц. д - р Ростислав Йовчев.