/ Маргарита Петрова
Родителите на деца, които през 2019 г. навършват 3 години и желаят да ги запишат в детска градина трябва да подадат заявления за кандидатстване. Документите ще се приемат от 1 до 15 март, включително. За едно дете могат да се подадат документи в една или повече детски градини по преценка на родителите.

Глобяват родители заради отсъствия на деца от училище

На 25 март 2019 г. всяка детска градина ще обяви списъците на приетите в първа група деца. Записването ще става в периода от 26 до 29 март, включително. След края на първата кампания ще се обявят свободните места и сроковете за подаване на нови заявления. Приемът за първа група продължава до 1 септември, а при наличие на свободни места деца могат да се записват целогодишно.

“Таксите за ползване на детски градини в Община Дупница са едни от най-ниските в страната и са 2.00 лева на ден за първа и втора възрастови групи (3-4 годишни) и съответно 1.70 лева за трета и четвърта възрастови групи (5-6 годишни). В някои детски градини се организират различни допълнителни дейности като танци, спорт, английски език и други, които нямат задължителен характер и родителите сами трябва да преценят необходим ли е такъв разход”, коментира Тодор Петков, началник отдел "Образование".
 
Община Дупница