Ивайло Константинов: Изборите за общински съветници в Дупница трябва да се касират
Ивайло Константинов: Изборите за общински съветници в Дупница трябва да се касират / netinfo
17 докладни ще разгледа ОбС- Дупница на редовно заседание на 28 април. И на тази сесия, няма докладна за теглене на кредит за спасяване на общинската болница. Не е изключено все пак да бъде входирана като извънредна.
След избирането на Ивайло Константинов за народен представител, позицията председател на ОбС- Дупница се освободи. Негов заместник ще бъде избран на заседание на ОбС в петък. В дневният ред не е включено обявяването на д-р Матей Попниколов за общински съветник. Той трябва да заеме мястото на Константинов в мини парламента.
Съветниците ще разгледат докладни свързани с имоти и подробни устройствени планове. На това заседание ще бъдат разгледани отчетите на читалищата за изразходваните от бюджета средства за 2016 година.

Стана ясно, че новият управител на общинската болница доц. Димитър Недин е имал среща със зам.- кмета по икономическите дейности на община Дупница Олга Китанова. На нея са набелязани конкретни действия, които да се предприемат до края на месеца, за да се решава проблема с погасяването на задълженията. Продължава и да се работи и по процедурата за входиране на докладна за съгласие Община Дупница да стане съкредитоискател по заема.
"Докладната ще бъде входирана в ОбС-Дупница, когато приключи цялата процедура, за да бъде спазен Закона. Все пак не е изключено, при положително развитие на нещата, да влезе като извънредна още на предстоящата сесия", казва Китанова, цитирана от общинският пресцентър.
 
 
Дарик- Кюстендил