Иван Иванов и Ванеса Милева с награди от конкурса „От Коледа до Васильовден
Иван Иванов и Ванеса Милева с награди от конкурса „От Коледа до Васильовден / Пето ОУ Кюстендил

Ученици от V ОУ „Христо Ботев"- Кюстендил за пореден път печелят награди от Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден". Тази година бяха наградени Иван Иванов Иванов от І клас, с ръководител Т. Станчева и Ванеса Златева Милева, ученичка от ІІІ клас, с ръководител И. Манова.
Първокласникът се класира на трето място в раздеа „Народно приложно изкуство". Той участва с обреден хляб - „Бъдник".
Третокласничката изяви своите литературни заложби при написване на стихотворението „Коледна магия". Това й донесе поощрителна награда в раздел „Слово".

Иван Иванов и Ванеса Милева с награди от конкурса От Коледа до Васильовден"
netinfo

Целта на конкурса е да съхрани и популяризира българските обичаи, да стимулира интереса на децата към богатото наследство на народното изкуство.
Церемонията по награждаването се състоя в Министерството на образованието и науката. Заместник министърът на образованието Ваня Кастрева поздрави всички отличени в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден" и им пожела нови творчески успехи.
Изпълненията на танцовия състав от Народния дворец на децата гр. София предизвика възхищението на всички присъстващи, информира директорът на Пето ОУ Искра Владимирова.