Ивайло Анчев от Разград спечели шахматния турнир в памет на Богомил Андонов
Ивайло Анчев от Разград спечели шахматния турнир в памет на Богомил Андонов / Биляна Андонова

Международният майстор Ивайло Енчев от Разград спечели 4- то издание на шахматния турнир в памет на "Богомил Андонов" в Кюстендил. Той спечели 7 т. Със същия точков актив, но по- слаби допълнителни показатели, втори завърши ММ от София Сашо Николов. На 3- то място, със 6,5 точки е майсторът на спорта от Дупница Методи Стойнев.
Представителят на домакините ММ Велислав Куков остана на 6-то място, с 6 т. от общо 9- те партии.

Ивайло Анчев от Разград спечели шахматния турнир в памет на Богомил Андонов
netinfo

"Мога да кажа с радост, че турнирът премина отлично и се получи чудесна игра с много интересни партии по шах. Борбата беше много оспорвана, а участие взеха 41 участника. От тях един ГМ /Гросмайстор/ - Венцислав Инкьов и петима ММ /международни майстори/, сред които една дама - Стефи Бедникова от Дупница. Присъединиха се също много майстори на шахматната игра от цялата страна, деца и любители", каза за Дарик дъщерята на най- изявения кюстендилски шахматист, Биляна Андонова.
Съдия на турнира бе Георги Бедников от Дупница. Нямаше шахматни спорове между участниците.

Ивайло Анчев от Разград спечели шахматния турнир в памет на Богомил Андонов
netinfo

Бяха раздадени и специални награди. Като най- добър ветеран на турнира бе отличен майсторът на спорта от Благоевград Георги Ангелов.За най-добра жена на турнира традиционно бе наградена ММ Стефи Бедникова.
Сред децата най-добре се представи Мория Грийн от Кюстендил, следван от Александър Георгиев от ШК "Богомил Андонов". Медал за най-малък участник на турнира получи Ради Стамболийски, на 8 години от ШК "Богомил Андонов". Имаше специални награди за участници с определен коефициент /ЕЛО/.
Наградите бяха връчени от дъщерята на Богомил Андонов - Биляна, която и тази година се включи в организацията на турнира.