Историческият музей в Дупница с името на Георги Китов?
Историческият музей в Дупница с името на Георги Китов? / netinfo

Историческият музей в Дупница да носи името на археолога Георги Китов предложи по време на пресконферения Радослав Радославов ,областен председател на Българска социалдемокрация.

“Дупница може само да печели дивиденти от факта, че великия археолог и траколог Георги Китов е роден и учил в Дупница” коментира Радославов. Известният археолог почина на 14 септември тази година. Предложението си Радославов направи чрез медиите, но ако е неоходимо ще го внесе и официално в община Дупница, защото е убеден, че града трябва да отдаде почит към имениятия си съгражданин.

   Партия “Българска социалдемокрация” няма да издига кандидатура за кмет на Бобошево, това обяви Радослав Радославов. В Бобошево БСД ще подкрепи кандидатурата на издигнатия от ГЕРБ Стоил Паргов.

   “Той има излючително добри позиции и със сигурност ще успее да стигне до балотажа” обоснова се Радославов и допълни, че Паргов има всички шансове да спечели изборите. ГЕРБ и БСД ще подпишат споразумение за взаимодействие по време на управлението.