ВиК асоциация
ВиК асоциация / netinfo
 
Водният оператор в Кюстендил няма до момента  приет бизнес-план, информира  областният управител Йордан Татарски.”Както виждате, хаосът е пълен . Той е трябвало да бъде съгласуван до 31 май 2016  в Асоциацията и след това да бъде внесен в КЕВР.Той трябваше да  влезе в сила от 1 януари 2017 година. Бил е представен проект, по който много от общините са имали забележки и са го върнали за доработване, но така и не е представен нов или преработен”, коментира Татарски. Общините Кочериново и Бобошево не са внесли вноските си към бюджета на водната асоциация. Изпратени са  покани за доброволно  плащане, а ако това не се случи предстои принудително събиране.

ВиК асоциация
netinfo


Областният управител беше  категоричен, че няма да се предприемат действия за присъединяването на община Сапарева баня към  ВиК асоциацията. „По силата на Закона за водите Сапарева баня представлява обособена територия. Органът по управление на обособените територии, ако те са общински, това е Общински съвет. Нямам никакви законови правомощия да въздействам на Общинския съвет”, заяви Йордан Татарски.
Той обобщи , че това няма да навреди на очаквано финансиране по програми на ЕС, защото няма технологична възможност за изготвяне на проекти и кандидатстване.