Илиян Стоянов- Коловати
Илиян Стоянов- Коловати / Илиян Стоянов
БФС и Община Кюстендил са в активна комуникация за изграждането на футболен турен с изкуствено покритие. Проектът е терена да се изгради на територията на спортен комплекс Осогово, над голямата трибуна, на мястото за тренировки за хвърляния в леката атлетика. Размерите ще са минимум 60/40 метра.
 
“В най- скоро време ще се започне изграждането на терен в Кюстендил, благодарение на БФС и на нашата община в Кюстендил, в лицето на Евгени Йорданов, който отговаря за футбола в областта и кметът Петър Паунов. Това, което бях говорил с Борислав Михайлов още преди изборите за президент на БФС е на път да се реализира. Още преди бях казал, че не може да стане веднага, трябва малко търпение, но се радвам, че ще стане и ще се използва от децата в Кюстендил и те да бъдат щастливи, да тренират, да се играят мачове и т. н.”, коментира в интервю за Дарик от Япония Илиян Стоянов. Той допълни, че държи постоянна връзка с ръководството и треньорите във ФК Кюстендил и следи какво се случва в клуба.

“Нещата вървят много добре, винаги може и повече, но засега всичко върви добре. И малките имаха турнир във Велинград, беше похвално участието, за първи път на такъв турнир и първенствата започнаха. Работи се най- вече да са щастливи децата и родителите. Да видиш пълен стадион с деца е най- хубавото нещо. Ако мъжкият отбор на ФК Кюстендил успее да преодолее баражите и да влезе в Трета Югозападна лига, това ще е много хубаво за футбола в Кюстендил. Нека да има и два отбора от града, няма нищо лошо в конкуренцията”,  заяви Илиян Стоянов.
 
/ Очаквайте и коментира му за ролята на родителите в учебно- тренировъчния процес на децата им /.
 
Дарик- Кюстендил