Условна присъда за пиян зад волана
Условна присъда за пиян зад волана / netinfo
Дрогиран и пиян шофьори получиха условни присъди от Районен съд- Кюстендил, след като признаха вината си и постигнаха споразумения с прокуратурата. Нарушенията са от последните дни на месец август.
 
Обвиняемият А.А. се признава за виновен в това, че на 28.08.2018 г. в гр. Кюстендил, по бул."Македония",в посока от ул."Шести септември" към ул."Г.С.Раковски",е управлявал лек автомобил марка „Ауди 80", след употреба на наркотични вещества - канабис, установено по надлежния ред с техническо средство- "Drager Drugtest 5000"- престъпление по чл. 343 б ал.З от НК.
За извършеното престъпление на обвиняемия А. Алексов се налага наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца, като на основание чл. 66, ал.1 от НК изпълнението на наложеното наказание се отлага за срок от три години. Той е лишен от правото да управлява МПС за срок от 10 месеца.
 
С.Х.А. се признава за виновен, в това че  на 03.08.2018 г., в гр. Кюстендил, по ул.“Клокотница”, с посока на движение към ул. „Чаталджа“, е управлявал лек автомобил марка „Рено Лагуна", с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.93 на хиляда, установено по надлежния ред. Подсъдимият С.Х.А. да изтърпи  наказание  „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, изпълнението на което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години при условията на чл. 66, ал. 1 от НК. Съдът му налага и  наказание „лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от 1 година и 5 месеца.
 
Дарик- Кюстендил