Христо Пенов в Хасково
Христо Пенов в Хасково / netinfo
Кюстендилецът Христо Пенов спечели стартовете в клас “Ротакс Джуниор” от откритото състезание по картинг в Хасково, кръг от новосформираните Национални картинг серии. Надпреварата не бе кръг от националния шампионат, в нея участваха пилоти от клубовете, които се обявяват срещу водената от ръководството на федерацията политика, сред които и КК “Кюстендил”.

Участие взеха общо 29 пилота в класовете KZ2, Ротакс Макс Сениор, Ротакс Джуниър, Мини и Мини БГ/AMP.
Христо Пенов спечели и двата старта, единият при суха, а другият при наводнена от дъжда писта в Хасково. Втори се класира неговият съотборник Дейвид Митов, а трети бе Паоло Христов, четвърта- Лора Христова.

По- рано през месеца, пистата в Хасково посрещна и кръг от шампионата, организиран от федерацията.
В Ротакс Джуниър, първоначално точки за шампионата не бяха раздавани, тъй като участниците бяха само трима, при минимално изискване за 4- ма. Победител и в двете състезания бе Александър Коларов. 
Българската федерация по картинг спорт обаче направи промени в класирането за клас Ротакс Джуниър от 4-ия кръг на националния шампионат. Димитър Иванов, който завършиха съответно на 2-о място в първото състезание и на 3-о във второто, и Александър Михайлов, който финишира 2-и във второто, бяха дисквалифицирани заради по-ниско от минималното тегло за машината с пилота от 145 кг.
Точки също така бяха дадени на победителя Александър Коларов, който събра общо 51 т. от двете си първи места и полпозишъна. В тази връзка членът на УС на федерацията Росен Коларов обясни, че точки са дадени, тъй като е спазено изискването за сформиране на клас с подадените 4 заявки за участие – тези на Михайлов, Иванов, Коларов и Петър Гъдев. Последният участва само в свободните тренировки.

Така Александър Коларов излезе втори в генералното класиране, след лидера Христо Пенов, който обаче пропусна кръга и участва в Националните картинг серии.
 
Дарик- Кюстендил