Грозни сцени и жалба от Марек след мача в Перник. Германея с победа, Велбъжд със загуба
Грозни сцени и жалба от Марек след мача в Перник. Германея с победа, Велбъжд със загуба / Дарик Нюз,архив

Жалба до Зоналния съвет на БФС- София подават от "Марек 1915"- Дупница, заради ексцесиите станали по време на мача с "Миньор"- Перник и съдийството в двубоя, завършил 1:1. Дупничани претендират, че им е отменен чист гол в 95- та мин., в мач с 13 минутно продължение. Топката влезнала във вратата, но излязла през скъсаната мрежа, твърдят от "Марек 1915".
"Стана доста добър мач, но съдиите го развалиха", коментира треньорът на дупничани Светослав Георгиев.
Според съдиите на мача, гол няма. От щаба на "Миньор", коментираха, че вратата е проверявана два пъти, преди срещата и преди началото на второто полувреме от съдиите и мрежата е била здрава.
След протеста на футболистите на "Марек 1915", двама от тях са изгонени с червени картони- Радостин Джогански и Александър Близнаков. Наказанията им ще зависят от написаното от длъжностните лица в техните доклади. Преди това червен картон и Росен Йорданов и футболист на "Миньор". Голът за "Марек 1915" донесъл 1 точка срещу един от лидерите в Трета Югозападна лига вкарва Джордж Николов.
"Велбъжд" не успя да вземе нищо от гостуването си на предпоследния "Вихрен", като загуби с 2:1. Кюстендилци се оплакаха от лош терен и некоректно поведение от страна на играчите на домакините. Попадение на Михаел Кисьов.
"Германея" спечели много ценни 3 точки при гостуването си на "Пирин" в Разлог след 2:3. Точни за успеха бяха Алек Манолов и Димитър Димитров на два пъти. Един от головете за домакините отбеляза кюстендилецът Цветелин Якимов.

"Печелим ценни точки като гости, но е крайно време да печелим и на собствен терен", коментира за Дарик треньорът Атанас Стоилов.
"Септември"- Симитли и "Струмска слава"- Радомир не успяха да излъчат победител- 0:0, в дербито на кръга.
Всички резултати:

10 КРЪГ - 09.10.2016 г. - 16.00 ч.

ДОМАКИН

ГОСТ

РЕЗ.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ПИРИН /Г.Д./

ЧАВДАР /ЕТР./

2-1

 

БОТЕВ /ИХТ./

БЕЛАСИЦА /ПЕТР./

0-2

 

ПИРИН /РЗ./

ГЕРМАНЕЯ /С. БАНЯ/

2-3

 

МИНЬОР /ПК./

МАРЕК /ДУПН./

1-1

 

ХЕБЪР /ПЗ./

СВОБОДА /ПЕЩ./

2-0

 

СЕПТЕМВРИ /СИМ./

СТРУМСКА СЛАВА /РАД./

0-0

 

РИЛСКИ СПОРТИСТ /САМ./

ЧЕПИНЕЦ /ВЕЛ./

2-1

 

ВИХРЕН /САНД./

ВЕЛБЪЖД /КН./

2-1

 

СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ /СЛ./

БАЛКАН /БОТ./

1-0