/ Влади Владимиров
Над 20 души са се вече записали за приемната на националния омбудсман Мая Манолова и екипа й в Кюстендил. Тя ще се проведе в офиса на местния обществен посредник Васил Иванов, утре от 09:30 часа във втория етаж на сградата на Обреден дом. Записването става на телефон 078/ 55-02-01.

Мая Манолова ще има срещи с черешопроизводители и други земеделски стопани, както и с превозвачи, които обслужват курсове до малките населени места в община Кюстендил. Омбудсманът ще покани в Кюстендил и зам.- министърът на земеделието Цветан Димитров.

Омбудсманът Мая Манолова с приемна в Кюстендил

“Освен проблемите, които гражданите ще изложат пред националния омбудсман, аз ще поставя въпроса за приемането на нов Закон за опазване на селскостопанското имущество. Очаквам да дойдат черешопроизводители, а не да се изявяват само в социалните мрежи.

Превозвачи, които обслужват курсовете до малките населени места в общината също искат среща с Мая Манолова, защото субсидиите от държавата за тях са намалели от 70 000 на 31 000 лв. за година и те са обречени на фалит”, заяви общественият посредник в Община Кюстендил Васил Иванов.
Дарик- Кюстендил