Германея има да си връща на Ботев- Ихтиман, а Велбъжд на Спортист- Своге
Германея има да си връща на Ботев- Ихтиман, а Велбъжд на Спортист- Своге / Дарик Нюз,архив

Двама международни съдии са назначени на дербито за оставане в Югозападната "В" група, между отборите на "Германея"- Сапарева баня и "Ботев"- Ихтиман. Главен рефер ще е Николай Йорданов, който в момента ръководи дербито от "А" група "Ботев"- "Лудогорец", а първи асистент ще бъде Веселин Мишев. Втори асистент е Димитър Добромиров, 4- ти съдия И. Иванов, а делегат на БФС Кънчо Димитров.
Двата отбора имат по 20 точки и са на последните места в групата, като изключим отказалия се "Септември"- София.

"Съдбоносен мач за нас. Победим ли, на 90% оставаме в групата. Вече всичко си зависи от нас, приемаме Ихтиман и гостуваме на Своге. Нямаме проблеми с контузени и наказани футболисти", каза за Дарик страши треньорът на "Германея" Борис Кръстев.

На 5 точки преди тях в класирането е "Спортист"- Своге, който гостува в неделя на "Велбъжд" в Кюстендил. Двете срещи са от 17 ч.
"Ботев" победи есента в Ихтиман "Германея" с 3:1 и сега е важно футболистите на Борис Кръстев да спечелят и то убедително на собствен терен.
"Велбъжд" победиха през първия полусезон "Спортист" в Своге, но после загубиха служебно мача, заради нередовно картотекирания Фидел Куаме.
"Струмска слава"- Радомир, които имат 26 точки посрещат втория в подреждането на ЮЗ "В" група, "Оборище"- Панагюрище.
Водачът "Пирин" е домакин на "Беласица", а четвъртият "Миньор" приема "Чепинец". Останалите два мача са "Места"- "Балкан" и "Вихрен"- "Сливнишки герой".Третото си място в класирането ще запази без да играе "Перун"- Симитли, които печелят служебно 3 точки, като в този кръг трябваше да играят със "Септември".