ГЕРБ-Сапарева баня иска оставката на главния архитект на общината
ГЕРБ-Сапарева баня иска оставката на главния архитект на общината / netinfo

Оставката на главният архитект на община Сапарева баня, Даниела Владимирова заради хаос в строителството в града поискаха от ГЕРБ-Сапарева баня. Това обяви на пресконференция общинският лидер Росен Тимчев.

Тимчев обясни, че ГЕРБ-Сапарева баня настоява за оставката на главният архитект на курортната община и сестра на бившия депутат от НДСВ Борислав Владимиров, тъй като според ГЕРБ се допускат груби нарушения около позволителните за строеж и се позволяват незаконни действия.

Няколко сигнала са подадени в Районна прокуратура Дупница от ГЕРБ-Сапарева баня. Единият е за преустройството на сграда в село Сапарево, за което ГЕРБ са приложили становище на Регионална дирекция национален строителен контрол, че е незаконно. Росен Тимчев обясни, че другите сигнали не желае да ги обсъжда, за да не пречи на разследването, каза само, че касаят злоупотреби.

От общинската структура са внесли и официално писмено искане до администрацията за справка, какви договори като изпълнител и подизпълнител са имали фирмите „Сима" ООД и „Вама" ООД, от 2003 до 2010 г.

Представители на Агенция Митница „Югозападна" ще приемат заявления за издаване на разрешение за търговия с тютюневи изделия от 9.00 ч. в община Сапарева баня. Това съобщиха от Общинска администрация.