Легендарно сърце
Легендарно сърце
Фондация "Legendary HeartTsvetoslav Raychev" - Легендарно сърце Цветослав Райчев организира първото си благотворително събитие в Кюстендил.

Street Basketball 3×3 турнир. Инициативата се реализира с подкрепата на община Кюстендил и ще се проведе на 8 юни, от 14.00 часа на площад „Велбъжд“. До момента 10 отбора са заявили участие, записването започва в 12.00 часа на площад „Велбъжд“. Лекари-специалисти в областта на кардиологията ще разговарят с присъстващите за превенция на сърдечните заболявания.
 
Центърът на Кюстендил ще се превърне в  уникално пространство, където ще има всичко- баскетбол, музика, графити и много цветове.DJ Braganza ще е специален гост изпълнител с Hip Hop, Rnb & urban black парчета.

С цел промотиране на здравословното хранене ще се продават домашно направени здравословни храни и напитки, като акцент ще бъдат сирийски специалитети.

„Legendary Heart Tsvetoslav Raychev Foundation е фондация, учредена през месец май 2019 в град Кюстендил, като неправителствена организация в обществена полза. Нора, Калоян и Симон - това сме ние, учредителите на фондацията.

За да бъдем честни - една голяма болка ни доведе тук. Загубата на едно голямо сърце с неизчерпаема енергия е двигателят на нашата идея. Едно легендарно сърце, което завинаги спря да тупти.  

Кой е Цветослав Райчев и защо името му е в името на фондацията? Цвети, както всички го наричахме - Едно голямо сърце, една голяма усмивка. Остър ум и заразително чувство за хумор. Създаването на фондацията е нашият начин да материализираме всичко, в което Цвети вярваше.

Цвети бе млад, щастлив, много активен и на пръв поглед в прекрасно здраве. Ежедневните му натоварващи спортни занимания и липсата на симптоми успешно скриха хроничния ендокардит, който доведе до внезапно спиране на сърцето му и отне Цвети от нас.
 
Нашата мисията е да повишим обществената осведоменост за внезапното спиране на сърдечна дейност при младите хора в България на възраст между 19-35 години. Ние целим промотиране на здравословен начин на живот, освободен от сърдечни заболявания.

Идеята на Legendary Heart е да организира благотворителни спортни събития, които да обединяват деца, млади хора и техните семейства. Събития, които да носят усмивки и слънчеви емоции.

Надяваме се, че точно чрез тези спортни мероприятия ще промотираме превенция на сърдечните заболявания при младите хора и ще ги насърчим за целенасочена грижа за своите сърца“, разказа Симон Кочова.

Събраните средства ще бъдат използвани за  подпомагане, стимулиране и финансиране на развитието на млади спортисти.Ще бъдат популяризирани спортните постижения на млади спортисти, както и ще се финансира опазването, ремонта и строежа на спортни съоръжения.
 
От „Legendary Heart Tsvetoslav Raychev Foundation възнамеряват и да финансират купуването и монтажа на дефибрилатори на обществени места в Кюстендил.