Кюстендил
Кюстендил / netinfo
Вестник на четири езика издават ученици от кюстендилската езикова гимназия „Петър Берон”. Той се изписва на български, английски, немски и испански, като се издава 4 пъти в годината. В направата на вестника участват 10 ученика от гимназията. Вестникът има и електронно издание и носи името ЕГ Таймс, по подобие на американските вестници. В него учениците засягат теми като здравословно хранене, екскурзии, кино, литература. Включват се и интервюта на бивши успели ученици на гимназията. Вестникът за сега се разпространява само в пределите на училището. Той е около 20 страница обем.

Кюстендил
netinfo



„Не е трудно да се пише вестник на 4 езика, с подходящия екип и подходящата подготовка, която имаме в езиковата гимназия. Много лесно стават нещата. Пишат се от различни автори нашите статии, подготвят се различни материали и аз ги сглобявам, за да изглеждат в този вид. Доста е приятно като работа, аз съм много доволна, че се занимавам с това”,  заяви редакторът Виктория Стоилова.
Според екипът на вестника, той се приема много добре от всички ученици. Амбицията на авторите е скоро да има и блог на вестника, където да се публикуват повече статии.

Кюстендил
netinfo



 „Трудно е да се намери материала и е трудно да се преведе ако е от английски или български. Отнема ми около 2-3 дни, според зависи от кой сайт търся.Аз обичам да пътувам, за това пиша обикновено теми за пътуване, къде да почиваме през лятото, през зимата, къде можем да избягаме през уикенда”, каза  авторът на испански Александрина Гърлянска. 
 „Помагам на едно момиче, тя е фотографът ни, да правим всеки сезон корицата и тя е по темата. Имахме за зимният брой снимка до елхата, лятото имахме със сладобед. Всеки път като го издадем вадим го и на хартия, не само в интернет иго поставяме във всяка класна. Хората го разглеждат и го харесват”, обясни декораторът Ния Петрова.

„Аз главно пиша за теми, които са свързани с книгите и писането.  Моите статии са на английски. Материалите ги намирам в интернет и от ревюта на известни влогъри, от различни места”, заяви Велислав Петров.
Първото издание на вестника е бил преди 15 години, като за известно време и бил спрян и съвсем наскоро е възобновено издаването му, като вече е на 4 езика.