/ СК по борба Васил и Георги Илиеви
Седем медала, от които два златни спечелиха момичетата и кадетките на спортен клуб по борба “Васил и Георги Илиеви” от Държавното първенство в Бургас.

Четирима борци от кюстендилския клуб ще участват на ЕП по борба за мъже

Шампионки на България станаха Катерина Манчова при кадетките и Василена Бумбарска при момичетата. Манчова ще участва на международен турнир в Румъния и има шанс да участва на Европейското първенство за кадетки, на което домакин ще е България.
 
Кюстендилският клуб се класира на второ място в отборното класиране при кадетките. Благодарение на златния медал на Катерина Манчова в категория 61 кг., сребърните на Ралица Барутчийска в кат. 46 кг и Моника Ангелова - 73 кг, бронзовия медал на Симона Борисова при 57- килограмовите, както и 5-то място на Александрина Петрова в кат. 61 кг.

При момичетата, Василена Бумбарска завоюва златния медал в категория 70 кг. Бронзови медали за Светослава Николова - 46 кг и Кристияна Георгиева - 62 кг.

В Държавното лично- отборно първенство участваха 96 момичета от 31 клуба и 59 кадетки от 26 клуба. Кюстендилският отбор бе воден от Валентина Райчева и Валери Райчев.
 
Дарик- Кюстендил