Добра е реколтата от късна череша в Кюстендилско

череши
череши
Реколтата от късна череша в кюстендилско е добра, в това уверяват част от кметовете на черешарските села в региона. Цената на пунктовете е 1 лв., като обаче днес череши не се изкупуват на всички от тях, защото е голямо количеството на червения плод. Поражения имаше при ранната череша, но при късната за сега няма, споделят производители.

„През тази година реколтата от череши е по- добра от колкото през миналата година. Има някой сортове череши, които не родиха в ниските части от Драговищица, но като цяло реколтата е добра”, заяви за Дарик кметът на Драговищица София Плачкова.

„Берем вече късната черешата. Хората се страхуват от следващи дъждове да не се напукат черешите. Добра е и цената, скоро не са давали такава- 1 лв., надяваме се и да се повиши. По кампанията всичко е наред”, каза за Дарик кметът на Горна Гращица Румен Чучков.

„При нас все още не е напълно узряла късната череша. Пунктовете вече са отворени. На малко места имаше измръзване, но като цяло черешата е много добра. Хората се мобилизират да берат при тази цена от 1 лв. Ако има дъждове може да напука, но за момента е добре”, каза кметът на Коняво Даниела Божилова.