Девойка Кюстендилска пролет 2016, подгласничките й и Момичето на публиката на гости в Дарик
Девойка Кюстендилска пролет 2016, подгласничките й и Момичето на публиката на гости в Дарик / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Минералната вода, крепостната стена в Хисарлъка, галерия "Владимир Димитров- Майстора" са сред предимствата на Кюстендил. Живеем в много хубав град, но му трябват работни места, за да се развива по- добре, казаха в ефира на Дарик Девойка Кюстендилска пролет 2016 Мирослава Ангелова, нейните подгласнички Катерина Василева и Симона Богданска, както и Момичето на публиката Беатрис Велинова.
"Виновни за развитието на Кюстендил са Правителството и депутатите, тези, които определят държавната политика", каза Мирослава Ангелова. Тя планира да се занимава със счетоводство, каквато е специалността й в УНСС.
Момичетата споделиха за невероятната емоция, която са изпитали от участието си в юбилейното, 50- то издание на конкурса Девойка Кюстендилска пролет. Бяха категорични, че между тях и останалите претендентки няма завист. Дори призоваха хората да си помагат, да бъдат по- добри един към друг, защото злобата, като че ли е в повече!?
Катерина Василева и Беатрис Велинова учат в паралелка "митническа и данъчна администрация" в ПГИМ "Йордан Захариев". Катерина танцува във Фолклорен ансамбъл "Родолюбие", а Беатрис учи народно пеене при Бинка Добрева, една от повиците в Мистерията на българските гласове. Момичето на публиката поздрави с акапелно изпълнение, на живо слушателите на Дарик в Югозападна България.
Симона Богданска е в специалност "електронна търговия" на ПГИМ "Йордан Захариев", но в свободното си време обича да рисува. Все още обаче събира смелост да покаже творбите си публично.
Девойка Кюстендилска пролет 2016 Мирослава Ангелова и, нейните подгласнички Катерина Василева и Симона Богданска, както и Момичето на публиката Беатрис Велинова бяха категорични, че искат да продължат образованието си и да се реализират в България, а не в чужбина.