ПМГ
ПМГ / netinfo
Писменият изпит- тест на кандидатите за директор на 10 училища в област Кюстендил започва в 10 ч. в сградата на ПМГ- Кюстендил.

Двама са допуснатите кандидати за директор на Началното училище „Св. Климент Охридски”.  Това са Миглена Чавдарова и Евелина Димитрова.
Трима кандидати ще участват в надпреварата за директор на III ОУ „Проф. Марин Дринов”- Кирил Иванов, Таня Танева- Даскалска и Ивайло Кирилов.

Радина Атанасова е единственият допуснат кандидат за поста директор на ПТГ „Джон Атанасов”.

Най-много, четирима са кандидатите за директор на СУ „Св. Климент Охридски” в Дупница– Георги Станчев, Гергана Лазова, Татяна Костадинова и Бистра Михалкова. Директор се търси и на ПГ по хранително вкусови и химични технологии, като там кандидатите са трима - Георги Станчев, Татяна Костадинова и Виолета Стефанова-Савова.
Георги Станчев е одобрен и за вакантните места в ОУ „Христо Ботев” с. Самораново и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Яхиново. И в двете учебни заведения кандидатите са по двама. За Самораново е одобрена и Даниела Белчева, а за Яхиново- Бистра Михалкова.
В единственото училище в Сапарева баня СУ „Христо Ботев”, освен настоящия изпълняващ длъжността Емилия Гелева, одобрена за следващ етап е и Бистра Михалкова.
 
Двама са кандидатите за директор на основното училище в Трекляно, това са- Младен Джамбазки и Биляна Николаева.
 
Конкурсът за директор на ПМГ „Емануил Иванов” се провали, заради липса на кандидати.
 
Дарик- Кюстендил