ДАФ спечели след въртележка Коледния футболен турнир на Велбъжд
ДАФ спечели след въртележка Коледния футболен турнир на Велбъжд / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Децата от Детската академия по футбол, ръководена от Пламен Марков спечелиха Коледния турнир организиран от ФК "Велбъжд". Той бе за деца родени 2003 година и по- малки и се проведе в закритата многофункционална площадка на стадион "Осогово".

Три отбора си оспорваха първото място, като финишираха с еднакъв брой точки- по 6. "Велбъжд" победи ДАФ, но отстъпи на "Марек 2007". Дупничани пък загубиха от ДАФ, така решаваща се оказа головата разлика.

ДАФ завърши със 17:5 голова разлика, "Марек 2007" с 8:7, а "Велбъжд" с 9:9. Четвърти се класира отборът на "Велбъжд 2".

Спортно- техническият директор на "Велбъжд" Илчо Велинов благодари за участието на всички футболисти и им пожела здраве и успехи. Той връчи и наградите. За феърплей бе отличен Христо Тодоров от "Велбъжд", а съотборникът му Цветелин Стоичков е най- добрият защитник на турнира. Георги Иванов от "Марек 2007" спечели грамота за най- добър полузащитник. Вратар №1 е Димитър Нинов от ДАФ, а голмайстор Йордан Младенов от ДАФ.

Илчо Велинов покани всички фенове на футбола и "Велбъжд" на Коледното тържество на Детско- юношеската школа на клуба, на което ще бъдат отличени и най- добрите състезатели за годината. То е на 21 декември, от 18, 00 ч. в залата по волейбол и баскетбол на стадион "Осогово".