Да помогнем на Тони Костов
Да помогнем на Тони Костов / Фейсбук група
Благотворителна кампания за набиране на средства за лечението на кюстендилеца Тони Костов започна в града. Той е болен от остра лимфобластна левкемия (pre-B ALL). Зад кампанията застават и семействата на Бети, на Валентин, малките герой, които пребориха опасното заболяване.

„Тони е на 20 години, завършил е ПМГ "Проф.Емануил Иванов", сега е втори курс в СУ "Св. Климент Охридски "- специалност компютърни науки.  Тони обожава музиката,свири на пиано. От малък ходи на уроци по пеене и е спечелил много награди ! Също така харесва графичен дизайн ,обича да снима и режисира, да тича, да гледа филми, но най-много обича семейството си! „, пише в групата „Да помогнем на Тони да пребори левкемията”, във Фейсбук.

В момента, Тони Костов е приет в хематологията на Александровска болница и премина първата седмица от 33- дневния първи курс химиотерапия. Семейството му ще подаде документи в понеделник във водещите онкологични болници в Европа. Дали ще трябва трансплантация на костен мозък ще е ясно след края на първия курс химиотерапия.
Предполагаемата сума за лечението ще е около 150 000 евро.

Дарителска сметка
IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01
BIC SOMBBGSF
Общинска Банка
титуляр: Тони Тончев Костов
 
Дарик- Кюстендил