/ netinfo
Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни  представители от област Кюстендил. Домакин на събитието беше областният управител Виктор Янев. По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2017 г. плановете и приоритетите на компанията за 2018 г.
 
През изминалата година ЧЕЗ Разпределение България инвестира 1.1 млн. лв. за изграждане на съоръжения средно напрежение в областта. Най-значими сред тях са построените нови трафопостове в Кюстендил и селата Тополница, Соволяно, Невестино,  Крайници, Слокощица и Раково.

Компанията реконструира и изгради нови въздушни линии и монтира автоматизирани съоръжения в 13 села в областта. 400 хил. лв. бяха вложени в реконструкции на кабелни линии средно напрежение в градовете Дупница, Сапарева баня, Рила, с. Бараково. 850 хил. лв. инвестира ЧЕЗ Разпределение за модернизиране на мрежи ниско напрежение в селата Коняво, Доброво, Пиперков чифлик, Делян и други. Компанията вложи 130 хил. лв. за рехабилитация на трафопостове и 255 хил. лв. за нови трансформаторни машини.
 
През 2018 г. ЧЕЗ Разпределение България инвестира 460 хил. лв. в изграждане на съоръжения средно напрежение, сред които в два трафопоста в селата Делян и Тополница, в подмяна на кабели 20 kV в Кюстендил, Дупница, Бобов дол и с. Крайници, в монтиране на 7 автоматизирани съоръжения по електропровода, който захранва община Трекляно и митница Гюешево. 1,4 млн. лв.  влага компанията за реконструкции на мрежа ниско напрежение в градовете Дупница и Бобов дол, в селата Шатрово, Мала фуча, Косово, Коркина, Мазарачево.
 
През настоящата година ЧЕЗ Разпределение  стартира за първи път проект за монтиране на дистанционно обслужвани електромери. След предварителен анализ за избрани местата за изграждане на автоматизираната система, така че тя да донесе максимален ефект за повишаването на качеството и надеждността на електрозахранването на клиентите и процеса на обслужването им.

В област Кюстендил тази година проектът стартира от община Дупница, като предстои монтирането на 21 625 електромера на стойност 1.9 млн. лв.