Кирил Величков и Васил Тодоров с купи на родната писта
Кирил Величков и Васил Тодоров с купи на родната писта / netinfo
Четирима кюстендилски пилоти ще застанат на старт в традиционното автомобилно състезание „Планинско изкачване Осогово“. Това са: Васил Тодоров- Зендер с "Опел Астра" и Ясен Николов с "Хонда Сивик", и двамата са част от тима на "ДИАМО", Кирил Величков с "Хонда CRX" ще кара за софийския "Проспийд". Марин Ледеров с "Опел Астра" ще се състезава за "Ефко рейсинг- Казанлък".

Васил Тодоров с Опел Астра
netinfo

Заявки за участие в автомобилната надпревара, по трасето от Богослов- Студен кладенец, са подали 58 пилоти. Единствената дама сред тях е Таня Куртева от клуб "БОИЛА", която ще демонстрира своята класа на четири колела с "Пежо 106".

Освен лидерите в генералното класиране Юлиян Телийски и Христо Манолов, заявка е подал и многократният шампион на България Любен Каменов, който през последната година пропускаше стартовете в страната и караше в Румъния. Очакват се 4-ма гръцки пилоти с мощни автомобили и най- добрите двама македонски пилоти.
 
На 25.08.2018 г., за времето от 08:30 часа до 12:00 часа. на площад „Велбъжд“ ще има административен и технически преглед на състезателите. Официалното откриване на състезанието е в 12:30 часа. 

Официалните тренировки започват в 14:30 часа, като трасето от Богослов до “Студен кладенец” ще бъде затворено за движение един час преди това, до около 18:00 часа.

Стартът на „Планинско изкачване Осогово“ е на 26 август, неделя в село Богослов от 11:00 часа, а финалът в местността „Студен Кладенец”.
Преди надпреварата зрителите ще могат да се насладят и на подгряващата група от двамата дриф пилоти- Стефан Зашев и Стефан Цанков.
Награждаването ще бъде от 14:30 часа в село Богослов. Трасето ще бъде затворено отново един час преди старта до финала на надпреварата.
Състезанието е VI ти кръг от Българският автомобилен шампионат по Планинско изкачване. За поредна година организатори са благоевградският автомобилен спортен клуб „ДИАМО” и Българска федерация по автомобилен спорт със съдействието на Община Кюстендил и партньори.

“Държим на безопасното протичане на състезанието. Моля публиката да се вслушва в съветите на маршалите и съдиите по трасето. Очакваме да се получи празник на автомобилния спорт. Стремим се към високо ниво”, каза за Дарик директорът на състезанието Диана Стоянова, от клуб “ДИАМО”.



 
 
Дарик- Кюстендил