Четат  три дни обвинителният акт срещу служителите на Пътни такси- Кулата
Четат три дни обвинителният акт срещу служителите на Пътни такси- Кулата / netinfo

  Години наред 19 служители на "Пътни такси- Кулата" с невероятна наглост са отклонявали крупни суми от държавния бюджет. Това ще се опита да докаже прокуратурата по мегаделото, което бе прехвърлено и започна да  се гледа в Районен съд Кюстендил.

  "Подсъдимите в качеството си на длъжностни лица- контрольори на "Пътни такси- Кулата", са събирали от преминаващите автомобили такси, но не са ги отчитали в пълния размер", обясни пред Дарик районният прокурор Владимир Шейтанов. Той ще помага на колежката си от Районна прокуратура- Петрич Лидия Манолова, която е изготвила обвинителния акт от над  50 тома и над 21 хил. страници.

 "Делото е уникално по мащаби за Районна прокуратура- Кюстендил, с огромна информация и фактология. Започнах да чета обвинителния акт, надявам се с колежката да успеем да го прочетем пред съда на 11,12 и 13 май", заяви Шейтанов.

  Районният прокурор очаква дълъг процес, защото броят на подсъдимите е голям, а отсъствието на всеки един от тях би могло да доведе до забавянето на процеса.