БНД откри кампанията си за Европарламент в Кюстендилско с екскурзия по линията Гюешево- Кюстендил
БНД откри кампанията си за Европарламент в Кюстендилско с екскурзия по линията Гюешево- Кюстендил / netinfo

  Под мотото "Да върнем България на европейския път " Българска нова демокрация откри предизборната си кампания за Европейски парламент в Кюстендил. Кандидатите за евродепутати на БНД пропътуваха с влака разстоянието между Гюешево Кюстендил по линията, която има 99- годишна история.

  Участници в нетрадиционното събитие бяха председателят на партията Николай Свинаров, кандидатите за евродепутати Петя Гегова, доц. Атанас Щерев, Веселин николов, Виолета Йотова, Мария Балевска, депутатите Борислав Ралчев, Илко Димитров и народния представител от Кюстендилска област Ваня Цветкова.

  "Знаете, че в Гюешево има един непробит тунел. Ние трябва да пробием задънения тунел, да излезем на светло и да увеличим скоростта, за да се движим в Европа не с Ориент Експрес, а с Уест Експрес", каза при откриването на кампанията депутатът Ваня Цветкова.

  "Изключително важен е контактът с хората, на което ще залагаме в тази кампания, защото европейският път на България минава през гари като Долно село, Кюстендилско", коментираха на перона на Кюстендилската гара участниците в нетрадиционната инициатива.