Благотворителен концерт в подкрепа на Диана Тонкова от Дупница
Благотворителен концерт в подкрепа на Диана Тонкова от Дупница / Дарик- Кюстендил



Днес в Дупница, в салона на ОбДТ „Невена Коканова“ ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на Диана Тонкова. През януари 2018 г. й е поставена диагнозата латерална амиотрофична склероза. Това е неврологично заболяване, довеждащо до атрофия на мускулите, парализа и смърт. От една година е в инвалидна количка, но атрофията продължава и започна да засяга ръцете и дишането.
За болестта й все още няма открит лек, но лекарите препоръчват ново експериментално лечение със стволови клетки в Турция.
„Макар да не дава гаранции, че ще се излекувам, лечението гарантира, че влошаването на заболяването ми ще спре. Препоръчват няколко курса на лечение. Необходимо е процедурите да се извършват всеки месец, като не трябва да се прекъсва лечението. До този момент с помощта на близки, приятели и познати успяхме да съберем сумата за 2 трансплантации, като последната беше началото на юли месец. Сумата за следващите терапии е непосилна за мен и моето семейство. Това е единственият шанс да бъда пълноценна майка и съпруга.
Заради това ви моля да отворите сърцето си. Вярвам, че има добри хора, които ще ми помогнат и не биха останали безучастни пред трагедията на един гаснещ живот. Защото надежда има“ споделя Диана.
В концерта ще се включат учениците на Нешка Робева – танцьорите от ДенсУелт, граовската певица Валерия Момчилова, както и участниците в Гласът на България – Марта Цветкова, Славея Иванова и Биляна Добрева. Входът е 5 лв., а билети може да си закупите в събота след 15.30 часа на входа на театъра, а преди концерта ще бъде поставена и кутия за дарения във фоайето, където всеки ще може да помогне и с по-голяма сума за лечението на Диана. За закупуване на билети може да позвъните и на телефон: 0897331551, той е на организатора Алекс Бочуков.