Награда за Бюрото по труда в Кюстендил
Награда за Бюрото по труда в Кюстендил / Личен архив
Екипът на Бюро по труда- Кюстендил бе отличен с награда- Второ място в категория „Социална отговорност”, на петото юбилейно издание на Конкурса за добри практики в държавната администрация, организиран от Института по публична администрация за 2018 г. В тази категория, съревнованието бе с още 23 участници.
 
Наградата бе връчена за иновативен подход при трудово и социално интегриране на безработни лица с увреждания. Оценката се дава за 5-годишната работа на  експертите от бюрото по труда с лица с трайни увреждания от специализирани институции.
 
Добрите резултати са свързани с постигане на устойчива заетост чрез мотивиране и подпомагане при придобиване на знания и умения, включване в обучения и устройване на подходящи работни места чрез партньорството на НПО, работодатели и общини.

За 2018 г. Институтът по публична администрация раздели участниците в конкурса на общо три категории. Освен „Социална отговорност”, предложения за участие бяха приемани и в категориите „Управление на хората” и ”Технологични решения”.
 
Дарик- Кюстендил