/ netinfo
Младежи до 29-годишна възраст участваха в съвместната проява на Бюро по труда и читалище "Братство". Пред младежите бе представен проект „Готови за работа”, в същото време бе и отбелязан Денят на Европа.

проект
netinfo

„Проектът цели да стимулира активността на младежите до 29 години. Той е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Основната цел на проекта е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни лица в Дирекциите „Бюро по труда”, както и да се подобрят възможностите им за намиране на работа и трудовата им реализация на пазара на труда. Младежите ще бъдат обучавани на това как да се представят пред работодател, както и включването им в заетост или курсове за обучение и преквалификация”, заяви директорът на Бюро по труда- Кюстендил Юлияна Хаджиева.
 

проект
netinfo


До момента от началото на годината по проекта се идентифицирани 57 младежи, като на 13 от тях вече е намерена работа. Сред основните функции на проекта е и да се идентифицират тези младежи и да бъдат регистрирани в Бюро по труда-Кюстендил.

По време на събитието младежите попълваха и анкетни карти, за да се разберат техните интереси и насоченост.
 

проект
netinfo


Няма официална статистика, за това колко са младежите до 29-годишна възраст включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни лица. След края на представянето на проекта състави от читалище Братство изнесоха концерт по повод Денят на Европа.