/ Областна администрация Кюстендил
Областният съвет на БЧК-Кюстендил проведе днес, в Заседателната зала на Областна администрация, Общо отчетно събрание. В него се включи зам.- областният управител на Кюстендил д-р Матей Попниколов.

Много добра оценка за РДПБЗН-Кюстендил, намаляват сигналите за произшествия

Събитието уважиха и д-р Славина Джамбазова - ръководител направление „ОРСП“ и зам. генерален директор на БЧК, Василка Каменова – ръководител направление „ФСД“ и зам. генерален директор на БЧК, Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН-Кюстендил и Любка Караджова – старши експерт от Община Кюстендил.

Събрание на БЧК- Кюстендил
Областна администрация Кюстендил

Председателят доц. Екатерина Керемидарска направи отчет на дейността на областната организация за изминалата 2018 г. С положителен знак бе отбелязано, че членовете на БЧК в цялата област Кюстендил са 2 027 души. Като най-голям брой са в община Кюстендил – 1 070, Дупница – 260, Рила – 207, Бобошево – 100 и т.н. В рамките на една година

Планинската спасителна служба е провела 17 акции и е оказала помощ на 34 души. Доброволците на организацията са 254, от тях 157 на БЧК и 97 на БМЧК. „Те са добре подготвени и мотивирани. Активно се включват в провеждането на различни дейности“, коментира доц. Екатерина Керемидарска.

Събрание на БЧК- Кюстендил
Областна администрация Кюстендил

Основните приоритети на БЧК-Кюстендил са - подпомагане на уязвими групи, провеждане на кампании, младежка организация, планински спасителен отряд и други. По време на събранието бе направен отчет на бюджета за 2018 г.

Присъстващите чуха и доклада на Областната контролна комисия. В хода на срещата бе приет планът за работа на ОС на БЧК-Кюстендил за 2019 г. Като заложена точка в дневния ред се дискутира и проектът на бюджета за 2019 г. 
Областна администрация Кюстендил