Асоциация на земеделските производители
Асоциация на земеделските производители / Маргарита Петрова
Да бъде създадена Асоциация на земеделските производители в региона. Това беше дадено като предложение по време на среща в Дупница между представители на Областна служба „Земеделие“ и ДФ „Земеделие“ Кюстендил, и земеделските производители. Учредяването трябва да стане факт на 4 декември.

Кметове на села, земеделски производители, директорите на Областна служба „Земеделие” и ДФ „Земеделие” участваха в поредната среща инициирана от председателя на ОбС Дупница Емил Гущеров. След срещата, която се проведе при закрити врата, Гущеров съобщи, че по инициатива на земеделските производители ще бъде учредена Асоциация, което би ги улеснило при кандидатстване по различните програми.

В нея ще могат да се включат земеделски производители от целия регион не само от Дупница. Освен това е поет ангажимент за организиране на срещи по селата на земеделски производители с представители на служите по земеделие, за да могат стопаните да получат информация за кандидатстване. Голяма част от тях не са успели да дойдат на тази среща, тъй като са ангажирани с работа в този сезон.

Асоциация на земеделските производители
Маргарита Петрова

На срещата присъства и представител на „Напоителни системи”, към който също са поставени  въпроси. Жител на село Блато, собственик на ферми е имал питане относно с ползването на канал за напояване, затова ще бъде направена допълнителна среща, за да се провери дали може да бъде възстановен канала.
 
Дарик- Кюстендил