КК Шурикен с 8 каратеки на Първата Световна Младежка Лига- гр. София
КК Шурикен с 8 каратеки на Първата Световна Младежка Лига- гр. София / КК Шурикен
Андрей Тодоров от КК Шурикен се класира на престижното 5-то място на Световната младежка лига по карате в София. Той загуби битката за бронзовия медал в категория -63 кг при кадетите и се класира на 5-то място от 79 състезателя от цял свят. В първия кръг, Андрей спечели 2:0 срещу съперник от Италия, втория кръг победа с 4-0 срещу хърватин след това на 1/8 финал победа с 4-0 срещу национал от Гърция, а на 1/4 финал победа с 1-0 срещу каратека от Русия. На полуфинала, Андрей Тодоров загуби от представител на Йордания с 3-1, а в битката за бронзовия медал отстъпи минимално с 2-1 от състезател на Македония.

“Това бе най-силното и голямо състезание за Андрей, повечето състезатели имат медали от европейско и световно първенство. Той победи доста добри състезатели и направи много голям успех, изключително сме доволни от Андрей”, коментира треньорът Веселин Димитров.

Янислав Миленков се класира на 7-мо място при децата до 14 г., в кат. 55 кг, на кумите. Той спечели първия си мач с 4-0 срещу Босна, после загуба от Украйна с 3-0, в репешажите спечели първия с 4-1 срещу Косово, но после загуби от Черна Гора с 1-0 и така не можа да стигне в директен мач за бронзов медал. Предвид силното състезание и голямата конкуренция много добро представяне, коментират от КК Шурикен.

Виктория Венкова при кадети +54 кг спечели първите си два мача с убедителни победи, с 7-0 и 6-0, но загуби на 1/8 финал с 3-0 от Германия.

Иван Иванов, Деян Миленков, Георги Матуски, Владимир Назъров и Никола Христов малко късмет ги лиши от преодоляването на един мач.

На Световната младежка лига по карате в София участваха рекордните около 2000 състезатели от 71 държави. Участниците бяха разделени в три възрастови групи - деца (12-13 години), кадети (14-15 години) и младежи (16-17 години), Българският тим включваше общо 60 състезатели. От КК Шурикен в националния отбор взеха участие 8 състезателя в различните възрастови групи.

“За някой това бе първо голямо състезание. Много сме доволни от представянето на нашите състезатели предстой ни в началото на юли Световна лига в Умаг, Хърватска, като преди състезанието ще има лагер със Световни шампиони на ката и кумите”, каза още за Дарик Веселин Димитров.
Дарик- Кюстендил