Акция на полицията в кв. Изток, откриха- оръжие, боеприпаси и лихварски тетрадки
Акция на полицията в кв. Изток, откриха- оръжие, боеприпаси и лихварски тетрадки / ОД МВР- Кюстендил

Незаконно притежавано оръжие, боеприпаси и данни за лихварска дейност, откриха криминалисти в Кюстендил. Полицията арестува двама души. Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, незаконното упражняване на лихварска дейност и незаконно притежание на оръжие проведоха тази сутрин криминалисти от ОДМВР - Кюстендил и служители на Полицейския участък в кюстендилския ромски квартал "Изток".
Проверени са 4 обекта в квартала и прилежащите към тях стопански и помощни постройки. Полицейските екипи са открили и иззели от имот на 45-годишния Йосиф А.- 4 пистолета. Единият от тях е боен, 32 боеприпаса от различен калибър за бойно и ловно оръжие. От имота на Т.С., на 33 г. са иззети 1 полуавтоматичен и 1 картечен пистолет, 10 дебитни и лични карти, 2 тетрадки, съдържащи данни за упражнявана лихварска дейност. С полицейска заповед за 24 часа са задържани Йосиф А. и 25-годишният му син Сашо Й., който е известен на полицията като извършител на криминални деяния, осъждан е.

Акция на полицията в кв. "Изток", откриха- оръжие, боеприпаси и лихварски тетрадки
netinfo

Започнати са 4 досъдебни производства за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси, и за упражняване на лихварска дейност. Назначават се технически експертизи и други процесуално-следствени действия по образуваните досъдебни производства.

Акция на полицията в кв. "Изток", откриха- оръжие, боеприпаси и лихварски тетрадки
netinfo