новата камера в село Багренци
новата камера в село Багренци / netinfo
Шофьорка на лек автомобил, преминала през село Багренци с 122 км/ч, ще плати глоба от 850 лв. и ще бъде лишена от право да управлява МПС за срок от 3 месеца. Разрешената скорост за движение в населеното място е 50 км/ч. Административен съд- Кюстендил остави в сила решението на Районен съд, с което е потвърдено наказателното постановление, издадено от началника на сектор Пътна полиция- Кюстендил.
 
Л.А.Л. е нарушила правилата на движение на 27.02.2017г., в 08.07 ч. Превишената скорост е установена и заснета с техническо средство за контрол на правилата за движение TFR-1M – изготвен е клип №8998. Представеното във въззивното производство писмено доказателство - епикриза, установяваща извършено оперативно лечение на Л., не опровергава констатациите в АУАН и НП. От същото не може по никакъв начин да се изведе извод за невъзможност нарушителката да управлява МПС месец след операцията. В този смисъл възраженията й се явяват неоснователни.
 
Административен съд- Кюстендил остави в сила и друго решение на Районния съд, с което е потвърден електронен фиш, за превишена скорост, отново в село Багренци.
 
Я.Г. е санкциониран, за това че на 31.12.2017г. в 01.09 ч., при разрешена за населено място скорост на движение от 50 км/ч, е управлявал лек автомобил с 91 км/ч. Безспорно е, че нарушението е установено и заснето със стационарно техническо средство SITRAFFIC LINX ERS400, предварително позиционирано и трайно поставено на пътя. Изготвен е клип.
Изложените възражения за незаканосъобразност, свързани със съдържанието на електронния фиш, касационният съд приема за неоснователни.
Решенията са окончателни.
 
Дарик- Кюстендил