/ netinfo
17 нови високопроходими автомобила за служебно ползване получи ОД на МВР-Кюстендил. Директорът на ОД на МВР старши комисар  Елиан Стамболийски връчи ключовете  на новите автомобили. Те ще се ползват приоритетно за патрулно-постова дейност и териториално обслужване на населението, като 6 от тях се предоставят на РУ-Дупница, по 1 от новите автомобили получават РУ Рила и РУ Бобов дол, останалите  са за РУ Кюстендил.

полиция
netinfo

полиция
netinfo



„Едва ли има по- подходящ момент на получим високопроходимите автомобили от този с настъпването на зимата. Надявам се, с тяхна помощ да има по- малко престъпления и повече разкрити.Част от старите автомобили ще извадени от щата на областната дирекция и ще бъдат предоставени на други дирекции”, заяви Стамболийски. Три от автомобилите са оборудвани да бъдат използвани при безредици.

полиция
netinfo


Новите автомобили са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конус и и  разтегателни бариери.

Автомобилите - VW Tiguan и  Great Wall Hover, са доставени за МВР в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“.

полиция
netinfo

полиция
netinfo