област заседание
област заседание / netinfo
В деветте доброволни формирования към общините в област Кюстендил има 108 доброволци стана ясно на  заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. То бе водено от областния управител на област Кюстендил Виктор Янев.

В заседанието участваха още главният секретар на Областна администрация Кюстендил Гергана Михайлова, кметовете на общини и техни представители, представител на общинския съвет от всяка община на територията на областта,ръководители на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт.

област заседание
netinfo

Присъстващите се запознаха със състоянието на доброволните формирования във всяка от общините в област Кюстендил, участието им в дейностите за защита на населението при пожари, бедствия и други извънредни ситуации, както и с активизирането на процесите по набиране на доброволци, особено в отдалечените от основните части на Единната спасителна система населени места.

Подробна презентация по темата представи Ивета Борисова, началник на Оперативният център към пожарната в Кюстендил. Тя запозна членовете на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия с промените в Закона за защита при бедствия

Членовете на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия бяха запознати с изготвения национален план за противодействие на тероризма и с предстоящото изготвяне на областен и общински план за противодействие на тероризма.