1000 души казаха НЕ на депо в с. Джерман
1000 души казаха НЕ на депо в с. Джерман / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил

Жителите на с. Джерман казаха „НЕ" на идеята за изграждане на депо в землището на населеното място. За 15 минути блокираха главен път Е-79. Освен жители на Джерман в протеста се включиха и жители от съседните Усойка, Блажиево, Грамаде и Крайни дол. Подкрепа имаше и от с. Радловици, където трябва да бъде изградена претоварна станция.

1000 души казаха НЕ на депо в с. Джерман
netinfo

Евродепутатът Слави Бинев и още 20 младежи от ГОРД, евродепутатът Илияна Йотова също подкрепиха исканията на джерманци. Депутатът Мая Манолова, общинските съветници от БСП Станислав Павлов, Иван Ибришимов и Асен Башленски, както и независимият Първан Дангов дадоха своята подкрепа.

Дангов дори призова местните да поискат оставката на председателя на ОбС Ивайло Константинов. Официално беше поискана оставката на зам.-кмета по еврофондовете Красимир Георгиев.

„Закриха училището, сега искат да превърнат селото в боклучарник", коментираха джерманци. Председателят на инициативния комитет против изграждането на депо Борислав Тасков обясни, че по нататъшните им действия ще бъдат решени на общоселско събраниe, но са готови на гражданско неподчинение, ако се стигне до изграждане на депото.

1000 души казаха НЕ на депо в с. Джерман
netinfo