10 незаети практики от общопрактикуващи лекари в областта
10 незаети практики от общопрактикуващи лекари в областта / Дарик радио,архив


91 общопрактикуващи лекари ще обслужват здравно осигурените лица в областта, информира директорът на РЗОК Кюстендил д-р Матей Попниколов.
По населени места разпределението им е: 42 в община Кюстендил, 32 в община Дупница, по 3 - ма в Кочериново и Сапарева баня , по 2- ма в общините Рила, Бобошево и Невестино и 1 в Трекляно.
10 са незаетите практики, от тях 6 са в неблагоприятни условия.
64 са сключените договори със специалисти, 6 с лаборатории.Различното от миналата година са сключените договори за 4 нови практики-УНГ , детски болести,АГ и кардиология.
РЗОК Кюстендил е сключила договор със 115 стоматолози, 13 практики от тях са в неблагоприятни условия.Има 3 незаети практики за стоматолози в Невестино и по 1 в Трекляно и Слокощица.
6 лечебни заведения са сключили договор с РЗОК Кюстендил за 2014 г.
МБАЛ "Д-р Никола Василиев" е сключила договор за 198 клинични пътеки, Общинската болница в Дупница за 104 клинични пътеки, "Св Иван Рилски" 2007 за 133 клинични пътеки, СБР Кюстендил- 7 клинични пътеки, СБР Сапарева баня- 4.
"През 2014 г. ще заложим изключително на контрола, защото наблюдаваме един опит да се намерят пролуки, особено при хоспитализиране на хора, които нямат показания, нека и пациентите да сигнализират в касата.
Най- грубите нарушения през миналата година са били нерегламентирани плащания в болниците.Всеки настанен в болница ще попълва приложение 5 за източника на финансиране на неговото лечение", коментира д-р Матей Попниколов .