Зрелостниците пишат за „Ще бъдеш в бяло” на Яворов
Зрелостниците пишат за „Ще бъдеш в бяло” на Яворов / Darik News

„Ще бъдеш в бяло" на Пейо Яворов – по тази тема пишат зрелостниците на матурата по български език и литература днес. Те трябва да създадат аргументативен текст и интерпретативно съчинение.

Рано тази сутрин в Министерството на образованието и науката бе генериран изпитният вариант за държавния зрелостен изпит. Матурата започна в 08:00 ч. и ще продължи 4 астрономически часа.

Зрелостниците пишат за Ще бъдеш в бяло на Яворов
netinfo

За да не преписват учениците, от просветното министерство са взели строги мерки за контрол. Във всяка зала ще има по двама квестори. Интернетът в училищата ще бъде спрян, а мобилните им телефони - прибрани. Просветният министър увери, че тази година няма да се прави промяна в скалата за оценяване.

Зрелостниците пишат за Ще бъдеш в бяло на Яворов
netinfo

На матурата за 12 клас днес се явяват над 58 000 зрелостници в 609 училища на територията на цялата страна. В Хасковска област тази сутрин в училищата за първия зрелостен изпит се явиха 1 920 дванайсетокласници. Резултатите от държавния зрелостен изпит по български език и литература ще бъдат обявени до 9 юни 2014 г.

В 09:00 ч. е изтеглен вариантът по български език и литература за националното външно оценяване за седмокласниците. Изпитът започва в 10:00 ч. и се провежда в два модула. Първият продължава 60 минути, а вторият - 90 минути.