Жестоко нападение над пенсионери в Димитровградско (видео)
Жестоко нападение над пенсионери в Димитровградско (видео) / Нова телевизия

Жестоко нападение над възрастни хора в Димитровградско. 83-годишен мъж е бил бит и порязан с нож от крадци, влезли посред нощ в дома му. Плячката им е 172 лева, но шокът за възрастните хора е огромен, разказва Нова телевизия.

Нападението е станало в дома на Иван Радев от село Великан, Димитровградско, два часа след полунощ. Възрастният мъж се събудил от шум и светлина. Отваряйки очи, видял мъж с нож до себе си.

"Докато си вдигна главата, той ме събори и ме поряза. С маска беше", разказва пенсионерът.

При нападението имало още един мъж с качулка. Той стоя отстрани, докато първият обяснявал на дядо Иван, че знае за скорошното получаване на пенсията и му искал още 10 000 лева.

Като разбрали, че няма да получат много, крадците обърнали шкафовете и си тръгнали с общо 172 лева. През това време баба Данка лежала на съседното легло.

Крадците са опитали да влязат в къщата със стълба, но след като не успяли да отворят вратата на терасата, влезли през малко прозорче на кухнята. Прекъснали са телефона, за да не могат възрастните хора да повикат помощ. След като си тръгнали, дядо Иван отишъл при съседите.

В селото живеят едва около 60 души. Те са изплашени и смятат, че крадците не са случайни хора. От полицията заявиха, че вече е образувано досъдебно производство. А на дядо Иван ще му трябва още много време да се успокои. Надява се нападателите му бързо да бъдат заловени и осъдени.

Източник: Novanews.bg