/ Община Димитровград
Започна възстановяването и ремонта на букви от надписа "Димитровград", който се намира на пл. "Поезия", съобщиха от Общината.

Община Димитровград

Местна фирма демонтира част от буквите от емблематичния и любим за много граждани и гости на града надпис от Централната част на града.

Силно повредени и счупени в резултат на вандалски посегателства са част от буквите на многоцветния надпис, който бе една от придобивките на града за 70-годишнината му през 2017 година. 

Община Димитровград

Цветната композиция е с дължина 12 метра и е сред най-предпочитаните места за снимки в града. В надписът са монитрани LED светлини, което го откроява и през нощта. В резултат на посегателства три от обемните букви са счупени.

Те бяха демонтирани, за да им бъде извършен ремонт.Поетапно ще бъдат демонтирани и възстановени засегнатите повърхности и на останалите букви. Цялостно ще бъде извършено укрепване на конструкцията на надписа, за да бъде защитен от  по-нататъшни посегателства отново.  

Община Димитровград

Целта на поставянето на надписа бе да се подобри градската среда, да се популяризира позитивния имидж на града и да се подобри комуникирането му чрез социалните мрежи.