Заместник-министър бележи кош в Димитровград
Заместник-министър бележи кош в Димитровград / DarikNews

Министърът на спорта Свилен Нейков днес аплодира заместника си Иван Ценов, който безпогрешно отбеляза в баскетболния кош на спортната зала в Димитровград. Във виртуозното изпълнение му партнира народният представител Иво Димов. Иван Ценов е сред имената в "златния" за димитровградския баскетболен тим години. Заедно с министър Нейков днес той гостува за кратко на борцовия клуб "Димитровград", връчи плакети на 11-годишните близнаци Янислав и Габриел Георгиеви, които се класираха 8-и на световното първенство по скокове на батут и треньора им Димитър Димов и разгледа материалната база, с която спортните отбори разполагат.

В димитровградската зала "Младост" министър Нейков награди победителите в ученическите игри и бе запознат от кмета Стефан Димитров с проекта на общината за лъчева система за отопление на огромния салон.

Веднага след това, заедно с областния управител Румен Данев и депутатите от ГЕРБ Иван Петров и Иво Димов спортният министър Свилен Нейков и заместникът му Иван Ценов посетиха стадион "Миньор", където тренира ФК "Димитровград-1947".

Ахелесовата пета на българския спорт е материалната база, каза при откриване на срещата със спортни деятели, учители по физическо възпитание, директори на училища и треньори министър Нейков. Имаме желание спортните обекти да се реновират и ремонтират и ще помагаме общините да реализират такива проекти, каза още той.